Hier treft u nieuws aan van Wijs met je Wijk Veenendaal-Centrum

 1 juli 2019: de wandelgroep is gestart

wandel1juli1

De eerste themagroep is gestart in de vorm van de wandelgroep. Op 1 juli  2019 vertrok de groep van ongeveer 25 enthousiaste wandelliefhebbers onder leiding van de trekkers Jan van de Pavert en Jan van Oostrom voor een kennismakingsrondje in het centrum van Veenendaal. Na afloop werd gezamenlijk koffie gedronken en werd een enquete gehouden naar de behoeften van de deelnemers. Een mooie start!wandel1juli2a

 

 

 

 25 mei 2019: de eerste nieuwsbrief is uit

De eerste nieuwsbrief van Wijs met je Wijk-Centrum is uit, Klik hier voor de inhoud.

 

4 april 2019 : Succesvolle startbijeenkomst voor de wijk Veenendaal-Centrum/Noordwest

foto 4 april 2019

Het was een ‘volle bak’ bij de startbijeenkomst van Wijs met je Wijk in zalencentrum Eltheto op donderdagmiddag 4 april 2019!
Voorzitter Henk van den Brandt mocht 170 buurtbewoners welkom heten en was verheugd met de prima opkomst. In zijn inleiding gaf hij aan dat het doel van Wijs met je Wijk is om de sociale netwerken van 60+-ers te versterken en zo een bijdrage te leveren aan de preventie en bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Wijs met je Wijk streeft dat doel na met een veelzijdig programma van gezamenlijke activiteiten ( waaronder lezingen, creatieve workshops, bingo, wijnproeverijen) en via kleinere themagroepen( bv wandelen, bridgen, biljarten en leeskringen). Wijs met je Wijk is in 2013 ontstaan in Petenbos en is in 2017 uitgebreid naar Veenendaal-west. Vandf 2018 is Wijs met je Wijk ook in Noord-oost actief.
De sfeer bij de startbijeenkomst in Centrum/Noordwest was uitstekend en veel mensen toonden zich enthousiast over het initiatief. De initiatiefnemers kregen veel lof over de prima organisatie van de middag en zij kijken daar met grote tevredenheid op terug.
Wethouder Martijn Beek was blij dat na de successen in andere wijken er nu ook geprobeerd wordt om in Centrum/Noordwest deze aanpak op te zetten en feliciteerde de initiatiefnemers met de prima opkomst.foto 4 april bloemen

Het Wijs met je Wijk -motto 'voor de buurt, door de buurt' waarbij de ouderen zelf de handschoen oppakken spreekt de wethouder zeer aan en hij riep de aanwezigen op om zelf ook een actieve bijdrage aan de opzet te gaan geven.

Ruim 170 mensen hebben op 4 april zich aangemeld als deelnemer en hebben aangegeven waar hun voorkeuren liggen ten aanzien van de te organiseren activiteiten. Ruim 20 mensen hebben aangegeven mee te willen werken aan de uitwerking van de opzet. De initiatiefnemers - Henk van den Brandt, Marga van Ham en Henk Klomp- gaan met die ruim 20 mensen praten en hopen voor de zomer de organisatie rond te hebben.