Hier treft u nieuws aan van Wijs met je Wijk Veenendaal Noord-oost

 

7 september 2019 : de nieuwsbrief van September 2019 is uit

De vierde nieuwsbrief van 2019 is uit met veel informatie over de "Binnen activiteiten" van het komende najaar en nog veel meer.

Voor meer informatie klik op: Nieuwsbrief September 2019

 

21 juli 2019 : de nieuwsbrief van Juli Augustus 2019 is uit

De derde nieuwsbrief van 2019 is uit met weer veel informatie over de zomeractiviteiten, de vriendenstructuur en onder andere het verdere zomer programma.

Voor meer informatie klik op: Nieuwsbrief juli augustus 2019

 

Vrienden informatie

U kunt vriend van Wijs met je wijk Veenendaal Noord-oost worden !!

                                       Steun ons wijk initiatief met raad en daad.

Lees meer op:   Vrienden van Noord -oost

 

 

29 maart 2019 : de nieuwsbrief van Maart 2019 is uit

De tweede nieuwsbrief van 2019 is uit met weer veel informatie over de activiteiten, de opstart van de vriendenstructuur en onder andere het zomer programma.

Voor meer informatie klik op: nieuwsbrief maart 2019

 

 

18 januari 2019 : de nieuwsbrief van januari 2019 is uit

De eerste nieuwsbrief van 2019 is uit met weer veel informatie over de activiteiten, nieuwe themagroepen die worden opgezet, start van klaverjassen  en ander nieuws.

Voor meer informatie klik op:nieuwsbrief januari 2019

 

22 november 2018 : de nieuwsbrief van november 2018 is uit

De derde nieuwsbrief is uit met weer veel informatie over de activiteiten, nieuwe themagroepen die worden opgezet en ander nieuws.

Voor meer informatie klik op: nieuwsbrief november 2018

 

Medio november 2018 : Twee leeskringen zijn opgestart

Met als initiatiefneemsters Aukjen van der Zwan en Riet Grootjen zijn er twee leeskringen opgezet die gezamelijk een boek gaan lezen en bespreken. De eerste bijeenkomsten zijn begin januari 2019.

                                                                                                 

9 oktober 2018 : de nieuwsbrief van oktober 2018 is uit

De tweede nieuwsbrief is uit met veel informatie over de startbijeenkomst van 4 oktober en alle activiteiten en themagroepen die worden opgezet. Voor meer informatie klik op: nieuwsbrief oktober 2018

 

2 juli  2018: de wandelgroep is gestart!

wandelstart

De wandelgroep in Veenendaal Noord-oost is van start gegaan. De startbijeenkomst trok 20 belangstellenden en daarnaast hebben 15 andere buurtbewoners aangegeven deelnemer te willen worden van de wandelgroep, maar de eerste keer verhinderd te zijn. Een hele mooie start dus!

De groep staat onder leiding van Ruud Sokolowski en Ben Schrader. Er wordt elke maandagochtend om 10.00 uur gewandeld. Hebt u ook interesse stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

31 mei 2018: de nieuwsbrief van mei 2018 is uit

De eerste nieuwsbrief is uit! In deze nieuwsbrief informatie over de vorming van de organisatie en het privacy-reglement.

Voor meer informatie klik op: nieuwsbrief mei 2018 

6 april 2018: Volle bak bij startbijeenkomst Wijs met je Wijk in Veenendaal-Noord-oost

Dragonder2

Het was een ‘volle bak’ bij de startbijeenkomst van Wijs met je Wijk in zalencentrum Aller Erf op woensdagmiddag 4 april 2018!
Voorzitter Henk van den Brandt mocht 160 buurtbewoners welkom heten en was verheugd met de prima opkomst. In zijn inleiding gaf hij aan dat het doel van Wijs met je Wijk is om de sociale netwerken van 60+-ers te versterken en zo een bijdrage te leveren aan de preventie en bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Wijs met je Wijk streeft dat doel na met een veelzijdig programma van gezamenlijke activiteiten ( waaronder lezingen, creatieve workshops, bingo, wijnproeverijen) en via kleinere themagroepen( bv wandelen, bridgen, biljarten en leeskringen). Wijs met je Wijk is in 2013 ontstaan in Petenbos en is in 2017 uitgebreid naar Veenendaal-west.
De sfeer bij de startbijeenkomst in Dragonder was uitstekend en veel mensen toonden zich enthousiast over het initiatief. De initiatiefnemers kregen veel lof over de prima organisatie van de middag en zij kijken daar met grote tevredenheid op terug.
Wethouder Arianne Hollander was blij dat na de successen in Petenbos en Veenendaal-West er nu ook geprobeerd wordt om in Dragonder deze aanpak op te zetten. Dat de bewoners zelf het initiatief nemen en de gemeente daarbij faciliteert past prima in het gemeentelijk beleid. Zij riep indachtig het 'motto voor de buurt, door de buurt' de aanwezigen op niet alleen aan te geven wat zij leuk vinden om aan mee te doen, maar ook aan te geven waar ze zelf een bijdrage kunnen leveren.
Ruim 150 mensen hebben op 4 april zich aangemeld als deelnemer en hebben aangegeven waar hun voorkeuren liggen ten aanzien van de te organiseren activiteiten. Ruim 20 mensen hebben aangegeven mee te willen werken aan de uitwerking van de opzet. De initiatiefnemers - Henk van den Brandt, Ilse Sikkema , Jos Schilte en Jacques Meijer- gaan met die ruim 20 mensen praten en hopen voor de zomer de organisatie rond te hebben.
Kon u er niet bij zijn op 4 april, maar hebt u wel interesse meldt u zich dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  

26 maart 2018: Wijs met je Wijk start een nieuw initiatief in Veenendaal-Nood-oost op 4 april 2018 

Startfoto Nood oost

Wijs met je Wijk start- na de zeer succesvolle aanpak in Petenbos en Veenendaal-West -een nieuw initiatief in Veenendaal Noord-oost. Henk van den Brandt van Wijs met je Wijk werkt daarbij samen met Jos Schilte en Jacques Meijer van de Buurtgroep Dragonder-Noord en Ilse Sikkema van Veens.
Wijs met je Wijk stimuleert contacten tussen ouderen, waardoor men elkaar in buurten beter leert kennen, samen activiteiten kan ondernemen en elkaar kan steunen als het even wat minder gaat. Wijs met je Wijk doet dat met een veelzijdig programma van activiteiten. In elke wijk wordt er ca. 35 keer per jaar iets georganiseerd in de vorm van onder meer lezingen, creatieve workshops, klaverjassen, wijnproeven, bingo’s, pubquizzen, high tea’s en excursies met auto’s en fietsen in de zomer.
Naast de gezamenlijke activiteiten voor iedereen zijn er in Petenbos en Veenendaal-West themagroepen opgezet: wandelgroepen, bridgegroepen, biljartclubs, leeskringen, jeu de boulesclubs etcetera. Ook leveren eigen computerdeskundigen van Wijs met je Wijk hulp aan huis bij computerproblemen.
Het motto van Wijs met je Wijk is ‘voor de buurt, door de buurt’ en de organisatie draait volledig op vrijwilligers. Dat de aanpak aanslaat blijkt wel uit het feit dat er in Petenbos bijna 300 deelnemers zijn in Veenendaal-West meer dan 400.
Tijdens de startbijeenkomst op woensdagmiddag 4 april in zalencentrum Aller Erf vertelt Henk van den Brandt meer over de opzet in Petenbos en West en zal wethouder Arianne Hollander aangeven hoe de Gemeente Veenendaal tegen dit project aankijkt. De aanwezige buurtbewoners kunnen aangeven aan welke activiteiten zij de voorkeur geven en zij kunnen zich aanmelden om mee te werken aan de uitwerking van de plannen. De bijeenkomst start om 14.00 uur, adres Ronde Erf 24 in Veenendaal.
Alle 60+-ers in de buurten Dragonder-Noord, Dragonder-Oost, Spitsbergen, Compagnie-Oost en Veenendaal-Oost hebben voor de startbijeenkomst een uitnodiging thuis ontvangen. Zij kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 30 maart 12.00 uur aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met Henk van den Brandt ( 06-15449275). De startbijeenkomst is van grote betekenis voor het vervolg. Twijfelt u nog of dit iets voor u is kom dan in elk geval naar de startbijeenkomst en laat u verrassen!