Vrolijk varkentje in de verf gezet

Op 21 februari waren 18 deelnemers afgekomen op de uitnodiging een varkentje dat over een hek probeert te klimmen, in de verf te zetten. Vermeldenswaard daarbij is dat er dit keer ook twee mannen aanwezig waren die zeker in de prijzen zouden zijn gevallen als een jury de eindproducten had moeten beoordelen.
Het modelvarken was op canvas in vrolijke kleuren voorgetekend, wat het erg menselijk maakte.vrolijk varken04
Onze schilders hadden twee uur de tijd om het karwei te klaren en het resultaat bleek na afloop meer dan geslaagd. vrolijk varken07

De varkentjes kwamen zó kleurrijk onder de acrylverf te zitten dat je ze bij wijze van spreken tevreden hoorde knorren. Van wat verf of modder heeft deze soort immers niet zo gauw last.
En hoewel uiteindelijk de beestjes heel verschillend van elkaar werden, stonden ze er tenslotte allemaal bijzonder gekleurd op. Bovendien zó mooi dat ze er bij het lopende ‘Rembrandtproject’ op tv, jaloers op zouden zijn.
vrolijk varken 05

Leuk was dat er ook een piepklein hondje met het vrouwtje was meegekomen! Het beestje bleef de hele tijd braaf in de tas zitten! De volgende keer, zo werd besloten, kiezen we hem of haar als voorbeeld. Een model dat zo stil zit, kunnen we wel gebruiken!
De bijeenkomst was verder erg gezellig zodat men wel eens vergat om te verven. Maar ja, een beetje kletsen hoort er ook bij! 

vrolijk varken01

 

Uiteindelijk waren alle schilderijen af en ging iedereen tevreden met zijn werkstuk naar huis.

Nu nog een mooi plekje ervoor zoeken!