Verslag PubQuiz van 27 maart 2019

 

Pub 01 KlOp 27 maart was de Westerkerk gevuld met zo’n 40 deelnemers (inclusief ondersteuners) voor een - gezien de locatie - nogal profane bijeenkomst: ‘n PubQuiz! 

De ‘pub’ met bijbehorende rekwisieten ontbrak in dit geval, maar de sfeer was er, dankzij onze onovertroffen quizmaster Roel van de Berg, niet minder om.

Het gezelschap werd met zo’n vier tot zes deelnemers stipt op tijd rond zes tafels gedirigeerd en het spel over vijf rondes, kon daarna beginnen.  

 

Wat opviel ten opzichte van de eerdere quiz uit 2018 was het gevarieerde aanbod aan vragen (sport, geografie, geschiedenis, weetjes Pub 04 Klen muziek), maar vooral ook de wijze waarop e.e.a. grafisch werd opgediend. Op het witte scherm passeerden, naast een reeks vragen over uiteenlopende kwesties, allerlei toelichtende kwaliteitsfoto’s de revue; een selectie waaraan door onze ‘hoffotograaf’ Freek Visser alle aandacht was besteed. En dan hebben we de talrijke geluidsvragen nog niet eens genoemd! 

Wel ging het er meteen hard aan toe, maar de onpartijdige en charmante jury, bestaande uit Willemien van der Reijden en Anneke Visser, wisten dreigende onenigheid steeds in de kiem te smoren. En zo werd ernstig handgemeen, bijvoorbeeld bij de vraag over het Jumbo-logo en bij welke provincie Schiermonnikoog hoort, ondanks venijnige tussendoortjes, op het nippertje voorkomen.

Pub 03 KlLeuk was de geluidsvraag met een diaprojector: voor sommigen eerder het geluid afkomstig van een sjoelbak of een klepperend kunstgebit. En bij de vraag welke vogel het meest voorkomt, werden wel allerlei rare vogels genoemd, maar niet onze kampioen eierenlegger: de kip!

Uiteindelijk ging tafel 5 (Menno, Annemarie, Rob, Arend, Riet en Teus) er met een welverdiende eerste prijs (gouden medaille) vandoor.

Een heerlijke middag kortom, waarbij het tussendoor zelfs niet aan dans en zang (quizmaster plus jury) ontbrak!