Klaverjassen op 17 oktober 2018

Ondanks het uitzonderlijk warme weer voor half oktober en ondanks het bezoek van kleinkinderen uit vakantieregio’s, was de harde kern van onze klaverjasgroep toch aanwezig.

klaverjassen1

Het ging er ogenschijnlijk op 17 oktober vredig aan toe in de Westerkerk en dat terwijl bij het kaartspel emoties toch best kunnen opspelen! Maar wellicht dat de omgeving tot een zekere ingetogenheid maande of dat de WmjW-kaarters tot de vredelievende soort behoren,  ‘n feit blijft dat je bij de bijeenkomst een speld kon horen vallen en hooguit op de gezichten spanning of een heftige gemoedsbeweging kon aflezen. Van de andere kant: de schijn kan bedriegen en een tijdelijke waarnemer, zoals ondergetekende, heeft wellicht niet altijd alles in het vizier.

klaverjassen4

Cruciaal is ook in dit geval natuurlijk de coördinator: zij dient de wind er onder te houden! Een rol dieThea Oosten goed lijkt af te gaan en, hoewel ze zelf meespeelt, niets haar ogenschijnlijk ontgaat. Vandaar, nogmaals, de rustige sfeer bij de viertallen waarbij het toch niet aan strijdlust ontbrak.

klaverjassen2

        klaverjassen3  

Hopelijk onderstrepen de foto’s bovenstaand relaas in voldoende mate en leidt e.e.a. zelfs tot een uitbreiding van de deelnemersgroep, want daar is wel behoefte aan! 

Dus, mocht u zich aangetrokken voelen tot het edele klaverjasspel, aarzelt u dan niet en geef u per omgaande op bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.