Workshop Deurhangers

Op woensdag 30 januari 2019 startte Wijs met je Wijk West weer met de wekelijkse activiteiten van workshops, lezingen en kaartmiddagen.

De ‘aftrap’ mocht dit keer worden gegeven door het bij u welbekende creatieve duo Thea en Anneke.deurhanger01

De uitnodiging voor deze bijeenkomst was overigens niet door deze dames opgesteld en werd dan ook met enige verbazing ontvangen. De bedoeling was namelijk om alleen deurhangers te maken en geen klinkhangers. En om deurhangers te voorzien van de tekst: ‘Niet storen, ik kijk voetbal’, leek sommigen meer bestemd voor mannelijke hangers dan voor deurhangers te fabriceren door vrouwen. Hoewel . . . het vrouwenvoetbal is in opmars, dus dat kan in de recente toekomst zo maar veranderen. Dan worden mannen thuis op dit soort teksten getracteerd en kunnen zij hun heil in de schuur gaan zoeken. (Sommige vrouwen zullen zelfs zeggen: ‘eindelijk gerechtigheid na eeuwen van onderdrukking en eigen plekjes aan het aanrecht.’ Maar zo wraakzuchtig lijken de dames die aan onze onze workshops deelnemen niet!)
Hoe dan ook, ondanks de slechte weersvoorspelling waren er twaalf dames op de uitnodiging afgekomen.
En zij werden opnieuw verrast door tafels vol klaarliggend materiaal. deurhanger03

Er waren harten van bamboe en riet, boomschijven en allerlei frutseltjes als versiering door Thea ingekocht en verzameld, waardoor het creativiteitsgen van de aanwezigen meteen allerlei impulsen kreeg. 

deurhanger02En dat leverde de nodige variëteit op. Er waren hangers voor in de keuken, de tuin en zelfs voor op de slaapkamerdeuren van de kleinkinderen. Iedereen ging dan ook met een of meerdere werkstukjes naar huis.

 

 

 

En het weer heeft zich, om het zo maar eens te zeggen, ook netjes gedragen: we konden allemaal droog thuiskomen; de sneeuw viel pas ‘s avonds!