De Paasbingo van 2018

paasbingo foto 1

 Bijna veertig deelnemers zaten op 29 maart jl. rond de klok van tweeën ietwat gespannen met hun bingokaartjes gereed. Vandaag zou de paashaas hen verrassen met cadeautjes, mits ze de goede nummers wisten aan te kruisen.

De paashaas, ditmaal sober gekleed en direct als legale inwoner van de wijk herkend, draaide - geflankeerd door ‘n charmante dame die de ‘haas’ bij de les hield - zijn molen en noemde vervolgens nummers in willekeurige volgorde.

Al spoedig draaide deze mallemolen menigeen ‘n rad voor ogen. Gevolg: deelnemers die met foutief aangekruiste kaarten dachten een chocoladefiguur in de wacht te slepen. Streng doch rechtvaardig werden zij door de bingomeester terecht gewezen en werden hun kaarten vernietigd.

De sfeer was desondanks prima en de deelnemers, naarmate de ene na de andere fraaie prijs werd bemachtigd, fanatieker. Of moet je zeggen: geconcentreerder? Steeds enthousiaster hoorde je ‘bingo!’ roepen en steeds leger werd de tafel met uitgestalde heerlijkheden.

Tenslotte restte er alleen een kolossale hogedrukspuit, bekwaam afgetroggeld bij een landelijk bekende grootgrutter. Op die spuit mocht slechts een kleine groep welgestelde deelnemers gokken.

En zo verdween ook dit nauwelijks te vervoeren gevaarte uiteindelijk naar een pand aan de goudkust. Tsja, ook in Veenendaal wordt de kloof zichtbaarder! Hoe dan ook, iedereen klapte, dus van jaloezie geen sprake!

Ja, en dan de echte Paashaas die langs zou komen; waar was die gebleven? Welnu, omdat Nederland al genoeg te stellen heeft gehad met de recente sinterklazernij rond 5 december, besloot ons bestuur de echte paashaas de toegang te ontzeggen.

U ziet hem op bijgaande foto in de keuken van de kerk klaarstaan vlak voordat hij poogde onze bingomiddag te ontregelen!