Regelmatig organiseren wij bijeenkomsten voor onze buurtbewoners. In de winter elke week en in de zomer 1 keer per 2 weken. 

Op de Agenda pagina treft u een kalender aan met de activiteiten voor de komende weken. 

Naast activiteiten voor iedereen zijn er verschillende clubs actief bij Wijs met je Wijk in Veenendaal-West. We hebben momenteel de volgende clubs:

 • Jeu de boules

Er liggen twee gloednieuwe banen in het park Ruisseveen op u te wachten. Onlangs is een app-groep opgericht zodat de spelers onderling afspraken kunnen maken om een partijtje te spelen. Voor deze app-groep kunt u zich met naam en mobiel telefoonnummer aanmelden bij Henk van der Blom, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Wandelgroepen

Elke maandagochtend wordt er gewandeld in de omgeving van Veenendaal. Er is een korte en een lange route naar keuze. U kunt voor informatie en voor deelname zich melden bij Jan Christiaan van Oeveren, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Workshops

Bent u creatief en wilt u een workshop organiseren of u aanmelden bij de groep die workshops organiseert, neemt u dan contact op met Thea van Vliet, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of Anneke Bakker, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Presentaties

Heb je een leuk onderwerp waarover je een presentatie zou kunnen geven, weet je iemand die dat zou kunnen of heb je een onderwerp dat voor meerdere wijkbewoners interessant zou kunnen zijn, meld je dan aan bij Harry Bollema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Leesgroep

Er is een leesgroep actief die om de ca. 6 weken met elkaar in een gezellige huiskamer setting een boek bespreekt. Aanmelden kan bij Piet van Leeuwenstein, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Filosofiegroep

Er is een filosofiegroep actief die op een lichtvoetige manier probeert vraagstukken als 'wat is geluk' of alledaagse zaken die zich voordoen op filosofische wijze te benaderen en te proberen daar iets met elkaar van te leren. Er is geen kennis van de filosofie nodig, gezelligheid en interesse in elkaars opvattingen staan centraal. Opgeven kan bij Jaap van den Hoek, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Biljartgroep

In de Eglantier is een biljart beschikbaar waar een groep 'krasse knarren', zoals ze zichzelf noemen, actief is met het biljartspel. Het merendeel zijn (her)starters, dus er is geen grote vaardigheid in het spel nodig om mee te doen. Aanmelden kan bij Hans van Esterik, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je kunt ook gewoon binnenlopen op de onderstaande tijden waarop de knarren willen gaan biljarten:

Maandagmiddag 13.00 tot 17.00 uur (mits de zaal niet bezet is), maandag 19.00 tot 23.00 uur, dinsdag: 19.00 tot 23.00 uur, woensdag 13.00 tot 17.00 uur, donderdag: 19.00 tot 23.00 uur, vrijdag: 09.00 tot 12.00 uur, vrijdagmiddag: 13.00 tot 17.00 uur (mits de zaal niet is bezet) en in het weekend op afspraak.

 • Bridgegroep

Er is in januari 2018 een bridgegroep gestart met inmiddels 15 leden die gericht is op een combinatie van bridgen en gezelligheid en bij de deelnemers thuis wordt gespeeld. Daarnaast zullen er 2 lesgroepen starten die met Roelaf Santing als bridgeleraar in een cursus van 15 weken de beginselen van het bridgen onder de knie proberen te krijgen. Voor aanmelden en informatie kun je terecht bij Bea van der Veer, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Kunstgroep: praten over kunst

Vanaf november 2018 start er een groep van mensen die het leuk vinden om onder leiding van kunsthistoricus Louis Veen maandelijks met elkaar over kunst te spreken. De bedoeling is dat groepsleden in ongedwongen sfeer op getoonde kunstwerken reageren en met elkaar erover van gedachten wisselen. Er is geen kennis van kunst noodzakelijk.
Inmiddels zit deze groep aan zijn maximum!! Hebt u toch interesse dan kunt u zich aanmelden en komt u op een wachtlijst!!
Aanmelden kan bij Willemien van der Reijden, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Filmgroep

We beschikken in Veenendaal over een mooi door vrijwilligers gerund Filmhuis. Daar worden bijzondere films gedraaid (zaterdagavond en zondagmiddag, soms woensdag) die stemmen tot nadenken of discussie. In Veenendaal is genoeg horeca om na te praten, maar het kan ook bij het Filmhuis of elders. En naar een bijzondere film gaan buiten Veenendaal kan natuurlijk ook. Dat bepaalt de groep zelf. Het gaat vooral om gezelligheid en het delen van elkaars beleving bij een zelfde (film)ervaring. Aanmelden kan bij Hans Wiegel, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Lijndansen

Bewegen is belangrijk bij het ouder worden. Om dit in een gezellige sfeer te doen zijn we een lijndans groep begonnen. Lijndansen is een vorm waarin in rijen (lijn) gedanst wordt onder leiding van een instructeur. De bijeenkomsten worden gehouden in De Eglantier. U kunt zich nog aanmelden bij Dirck Vroonland, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Via deze link:  https://www.jukeboxjunkie.nl/dansen_eglantier.htm  kunt u filmpjes bekijken van de danspassen die worden geleerd. De filmpjes worden zoveel mogelijk wekelijks uitgebreid met hetgeen geleerd is.