Hier treft u nieuws aan van Wijs met je Wijk-West.

21 november 2018:

We hebben thans twintig dames die belangstelling hebben getoond voor Linedance, binnen het kader van activiteiten Wijs met je Wijk Veenendaal West.
Hiervan kunnen zeventien dames op maandagmiddag. We starten op 7 januari 2019 in de Eglantier, van 15.00 tot 16.30 uur
Een keer per maand wordt uitgeweken naar buurthuis 't Turfke.
Leraar is Jan Wobbes. met hem is een tarief afgesproken van 20 euro per keer. De bijdrage van de deelnemers bedraagt 3 euro p.p.
Aanmelden kan nog bij Dirck Vroonland, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

8 november 2018:

De eerste bijeenkomst van de themagroep "Kijken naar Kunst" was een succes!
We waren met 9 deelnemers aanwezig in de grote zaal van de Eglantier.
Na een voorstelrondje kreeg Louis Veen de kans iets meer over zijn achtergrond te vertellen.
Hieruit bleek al gauw, dat we met een bevlogen spreker te maken hebben met een grote kennis van zaken.
Hij wil ons graag meenemen langs verschillende kunstwerken en ons aan de hand van een dubbel bedrukt A4-tje leren kijken naar kunst.
En vooral ons laten vertellen...... Dat zal de volgende keer vast wat makkelijker gaan.
De eerste vraag, die wij ons bij het kijken naar een schilderij/kunstwerk mogen stellen:
Wil je dit in je eigen kamer boven de bank hebben hangen!!
En ja, daar lopen de meningen gelijk al uiteen......
Het eerste werk, dat we zagen was : Raffael 058.jpg

De school van Athene (ItaliaansScuola di Atene) is een fresco van de Italiaanse renaissancekunstschilder Rafaël. Het toont onder andere de filosofen PlatoAristoteles en Socrates.

De fresco werd geschilderd tussen 1509 en 1510 voor de appartementen van paus Julius II in het Apostolisch Paleis in het Vaticaan. De schildering bevindt zich in de zaal Stanza della Segnatura.

Al met al een interessante morgen en wij verheugen ons op de volgende bijeenkomst op dinsdagmorgen 4 december van 10.00 -12.00 uur.
Momenteel is de groep met 14 deelnemers vol.
U kunt zich nog steeds aanmelden,maar wordt dan op een wachtlijst geplaatst.
Bent u nieuwsgierig geworden dan kunt u meer informatie krijgen door op mijn naam te klikken: Willemien van der Reijden:
Hierdoor wordt uw e-mailprogramma geactiveerd en kunt u een mailtje sturen.U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

 19 oktober 2018:

De Filosofiegroep is weer gestart op vrijdag 12 oktober bij Jellie van Steenbergen.
We zijn nu met 8 deelnemers en houden de bijeenkomsten om beurten bij iemand thuis.
De gesprekken zijn op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.
Het onderwerp wordt telkens voor de volgende keer bepaald, en wisselend door een deelnemer voorbereid.
Datum volgende gesprek: 16 november bij Flip Weggeman.
Hebt u ook belangstelling om deel te nemen dan kan dat nog steeds!!
Voor verdere informatie kunt u kontakt opnemen met :

Jaap van den Hoek, via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06-43508634

De Themagroep "Kijken naar Kunst " gaat van start met 11 deelnemers!

Onder begeleiding van Louis Veen zullen wij op  de eerste dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur bijeenkomen in de grote zaal van De Eglantier, Rederijkers 1 ( tegenover parkeerplaats station West).
In de Eglantier is de mogelijkheid gebruik te maken van een beamer en een projectiescherm om gezamenlijk te kijken naar een schilderij of beeld.
De kosten bedragen €1,- per keer per persoon voor de huur van de zaal en de beamer.
Deze bijdrage zal elke keer bij de aanwezigen worden geïnd en afgedragen aan onze penningmeester. Deze rekent dan weer af met Veens, de eigenaar van de zaal.
Koffie, thee moet apart ter plekke worden betaald, €0,70 per consumptie en soms ook zelf worden gezet!
We starten op dinsdagmorgen 6 november om 10.00 uur.
Zijn er nog belangstellenden meld u dan aan bij Louis Veen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l
Ook bij verhindering graag afmelden via dit mailadres.

 14 oktober 2018: voortgang opzetten nieuwe themagroepen 

In de Nieuwsbrief van 2 oktober jl. werd melding gemaakt van initiatieven rond drie nieuw te vormen themagroepen, namelijk belangstellenden die periodiek willen praten over kunst - Kunstgroep -mensen die gezamenlijk bijzondere films willen bezoeken - Filmgroep- en tenslotte deelnemers die gezamenlijk willen dansen – Linedansgroep-.

Van deze nieuw op te starten themagroepen zijn linedansen en de kunstgroep het meest aangeslagen. Voor beide groepen hebben zich elk 10 deelnemers aangemeld. Voor de filmgroep was wat minder belangstelling, maar toch nog 6 deelnemers. 

Voor linedansen is inmiddels al een leraar gevonden en wordt nog naar een geschikte locatie gezocht. Zodra hier meer over bekend is, worden de deelnemers die zich hebben aangemeld ingelicht.

Voor de kunstgroep vindt nu ook overleg plaats over de wijze waarop dit zal worden vorm gegeven. Ook hierover volgt spoedig nader bericht. Voor de filmgroep zijn alleen de adressen uitgewisseld, zodat men onderling afspraken kan maken over gezamenlijk bezoeken en napraten over films.

Voor alle drie de activiteiten is het nog mogelijk om u aan te melden. Voor de kunstgroep kan dit bij Louis Veen, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , voor de filmgroep bij Hans Wiegel, email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor linedansen kan dit bij Dirck Vroonland, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

30 augustus 2018: de eerste zomerborrel van Vrienden van Wijs met je Wijk West

Na een uitstel wegens de weersomstandigheden werd op 30 augustus de eerste zomerborrel bij de jeu de boules banen voor de vrienden van WmjW West gehouden. De vrienden werden geinformeerd over de (financiele) stand van zaken tot nu toe en over het concept programma voor het najaar. Daarna werd er gezellig gekletst met een hapje en een drankje en door de liefhebbers een potje jeu de boules gespeeld. De drie winnaars gingen met een lekker flesje wijn naar huis. 

Vr Wijs Wijk West 03

 

Sinds mei dit jaar is het mogelijk om vriend te worden van Wijs met je Wijk. Dit kan door een minimum donatie van € 10,- per persoon per jaar over te maken op rekening nummer NL30 RABO 0323 4961 64 t.n.v. Stichting Wijs met je Wijk onder vermelding van “donatie 2018”. Vrienden krijgen hiervoor tweemaal per jaar (nieuwjaar en zomer) een gezellige bijeenkomst aangeboden waarbij zij worden bijgepraat over de ontwikkelingen.

4 januari 2018: het winter/voorjaarsprogramma 2018 is beschikbaar.

Op woensdagmiddag 17 januari aanstaande gaan we opnieuw van start met een spetterende presentatie door Antia Tijdeman. Zij neemt ons mee op haar "Roadtrip door Amerika". Klik hier voor de volledige winter/voorjaarsprogramma 2018.

1 december 2017: het rooster van de wandelclub voor de periode december '17 t/m juni '18 is beschikbaar.

Zoals bekend, wordt wekelijks op de maandagochtenden gewandeld onder leiding van gidsen.begeleiders. Daarbij wordt rekening gehouden met de verschillende wensen qua lengte en moeilijkheidsgraad (vlakke wandeling of juist meer in heuvelachtig terrein). Voor deelname aan een wandeling kunt u zich te allen tijde aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

23 september 2017 : Wijs met je Wijk West start op 4 oktober met het programma voor het najaar van 2017

Vandaag hebben alle 60+-bewoners in Veenendaal-West een brief in de bus gehad met de uitnodiging voor de startbijeenkomst op woensdagmiddag 4 oktober 2017. Bij de starbijeenkomst worden alle wijkbewoners die een rol spelen in de organisatie voorgesteld en wordt het programma voor het najaar nader toegelicht. Wethouder Marieke Overduin komt aangeven hoe de gemeente tegen dit initiatief aankijkt.  We hopen op een grote opkomst!

Voor de uitnodiging voor 4 oktober en het programma voor de komende maanden klik op: uitnodiging 4 oktober 2017

21 augustus 2017 : Start van de wandelclub van Veenendaal-West

wandelclubwest21aug2017

Op 21 augustus zijn we gestart met de wandelclub van Veenendaal-West. Met een opgave van 35 deelnemers is dit een fantastisch begin. Voorzitter Harry Bollema van de activiteitencommissie feliciteerde de initiatiefnemers Dirck Vroonland en Jan van Oeveren met het fraaie aantal en wenste alle wandelaars veel plezier. De wandelclub loopt elke maandagochtend van 10.00 tot ca.12.00 uur. Naast wandelen en van de natuur genieten is het doel het versterken van de sociale contacten. Voor meer informatie en eventuele deelname mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

2 augustus 2017 : Wijs met je Wijk gaat door in Veenendaal-West!

Het succesvolle experiment in april 2017 krijgt een vervolg. Wijs met je Wijk in Veenendaal-West heeft een subsidie van de Gemeente Veenendaal ontvangen, waarmee het winterprogramma van oktober 2017 tot mei 2018 kan worden vormgegeven. Op woensdagmiddag 4 oktober is de start in de Westerkerk.

6 april 2017: Grote opkomst bezorgt Wijs met je Wijk in West een vliegende start

Het experiment van Wijs met je Wijk in Veenendaal-West heeft op woensdagmiddag 5 april een vliegende start gemaakt. Voorzitter Henk van den Brandt mocht 220 aanwezige wijkbewoners welkom heten en was daarmee zeer tevreden. Ook wethouder Nermina Kundic toonde zich aangenaam verrast en complimenteerde de projectgroep met dit mooie resultaat. De bewoners ontvingen voorlichting over het experiment van 4 weken en konden aangeven waar hun wensen voor het vervolgprogramma naar uitgaan. Tevens is hen gevraagd wat ze zelf kunnen bijdragen onder het motto 'voor de buurt, door de buurt'. Het experiment loopt tot eind april en daarna wordt bekeken hoe het vervolg eruit gaat zien. Dat er een vervolg gaat komen lijkt wel haast zeker nu er in totaal al 280 ouderen hebben aangegeven interesse te hebben voor deze aanpak.